Fost ofițer MI6: Rusia „aproape a abandonat” ideea de a câștiga acest război din punct de vedere militar

0
75

Rusia a „aproape abandonat” ideea de a câștiga războiul din Ucraina din punct de vedere militar, a declarat un fost ofițer de informații britanic MI6, scrie Sky News.  

Cu un număr tot mai mare de atacuri asupra zonelor nesemnificative din punct de vedere militar, Rusia pare să folosească „toate stocurile de rachete” pentru a exercita alte tipuri de presiune asupra Ucrainei și comunității internaționale, a declarat Christopher Steele pentru Sky News.

„Ceea ce vedem este, de fapt, un atac asupra comerțului liber”, a spus Steele.

„Putin are cu siguranță ambiții de a contesta modul în care funcționează piața mondială și sistemul occidental, așa cum îl vede el, de guvernare în lume. Rusia aproape că a abandonat ideea de a câștiga acest război militar în orice sens convențional”, a mai afirmat specialistul.

Steele a explicat că Rusia a eșuat în obiectivele sale, iar trupele sale suferă din cauza moralului slab și a conducerii proaste. 

De asemenea, se pare că există probleme în înaltul comandament al țării, cei mai buni generali vorbind împotriva efortului de război.

„Este cu adevărat semnificativ și indică o problemă mult mai profundă în cadrul înaltului comandament rus și nu vedem acele divizii în Ucraina”, a concis specialistul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.