Hackeri chinezi au accesat contul de e-mail al ambasadorului SUA la Beijing. ”Sute de mii de e-mailuri au fost compromise”

0
70

Hackerii chinezi au accesat contul de e-mail al ambasadorului SUA în China, Nicholas Burns, într-un atac despre care se crede că a compromis cel puțin câteva sute de mii de e-mailuri individuale ale guvernului SUA, scrie Wall Street Journal


În cadrul acestei operaţiuni de spionaj cibernetic, dezvăluită anterior în această lună de Microsoft, o altă ţintă a fost Daniel Kritenbrink, asistent pentru Asia de Est al secretarului de stat american Antony Blinken, conform unor surse apropiate acestui dosar.

Întrebat în legătură cu ”spargerea” conturilor de e-mail ale celor doi diplomaţi, Departamentul de Stat american s-a rezumat la a declara doar că este în desfăşurare o anchetă privind o operaţiune de spionaj.

Înaintea publicării acestor informaţii de WSJ, Kritenbrink a fost întrebat în timpul unei audieri în Congresul SUA dacă poate exclude că adresele de e-mail ale sale sau ale personalului său au fost ţinta acţiunilor de spionaj semnalate de Microsoft.

”Nu pot face comentarii despre o investigaţie care este în desfăşurare, efectuată de FBI, dar nu, nu exclud” această posibilitate, a răspuns Daniel Kritenbrink.

Beijingul a reacţionat la scurt timp. ”China se opune ferm atacurilor şi furturilor cibernetice în toate formele şi le combate. Această poziţie este clară şi consecventă”, a declarat Liu Pengyu, purtător de cuvânt al ambasadei Chinei la Washington, într-un răspuns la o solicitare din partea Reuters.

”Identificarea sursei atacurilor cibernetice este o chestiune tehnică complexă. Sperăm că părţile vizate vor adopta o atitudine responsabilă şi profesionistă şi nu vor face speculaţii şi acuzaţii neîntemeiate”, a adăugat reprezentantul Chinei.

Săptămâna trecută, grupul Microsoft a anunţat că hackeri chinezi încercaseră să acceseze e-mail-uri ale unor agenţii guvernamentale ale SUA şi ale altor clienţi.

Adam Hodge, purtător de cuvânt al Consiliului de Securitate Naţională al Casei Albe, a spus că o intruziune în sistemul de securitate cloud al Microsoft a afectat ”sisteme neclasificate”, fără a oferi alte detalii. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.