Mai multe clădiri din Moscova au fost avariate în urma unui atac cu drone. Rusia acuză Kievul | Video

0
98

Trei drone ucrainene au fost doborâte deasupra Moscovei duminică dimineața, a anunțat ministerul rus al apărării, într-un atac care a închis pentru scurt timp un aeroport international, scrie The Guardian.

În timp ce una dintre drone a fost doborâtă la periferia orașului, alte două au fost „interceptate prin bruiaj” și au căzut într-un complex de birouri. Un agent de securitate a fost rănit, a informat agenția de știri rusă Tass, citând autoritățile locale.

„Dronele ucrainene au fost atacate în această seară. Fațadele a două turnuri de birouri ale orașului au fost ușor deteriorate”, a scris primarul Moscovei, Serghei Sobyanin, pe Telegram.

Moscova și zona înconjurătoare se află la mai mult de 500 km de granița cu Ucraina și de conflictul aflat în desfășurare acolo, dar au fost vizate de mai multe atacuri cu drone în acest an.

Atacul raportat duminică este cel mai recent dintr-o serie de atacuri recente cu drone – inclusiv asupra Kremlinului și orașelor rusești de lângă granița cu Ucraina – pe care Moscova le-a pus pe seama Kievului.

Kievul nu a comentat încă, dar Ucraina refuză de obicei să își revendice responsabilitatea pentru atacurile asupra Rusiei.

Ministerul Apărării a numit-o „tentativă de atac terorist”.

„Un UAV ucrainean a fost distrus în aer de către sistemele de apărare aeriană deasupra teritoriului districtului Odintsovo din regiunea Moscovei”, se arată într-un mesaj pe Telegram.

„Încă două drone au fost interceptate și bruiatei, după ce și-au pierdut controlul, s-au prăbușit pe teritoriul complexului de clădiri nerezidențiale din Moscova”.

Agenția de presă de stat TASS a raportat că aeroportul Vnukovo al capitalei a fost „închis pentru plecări și sosiri, zborurile sunt redirecționate către alte aeroporturi”.

În mai puțin de o oră, operațiunile păreau să fi revenit la normal.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.