35.7 C
București
duminică, iulie 14, 2024

Matteo Messina Denaro, „ultimul naș” al mafiei siciliene, a murit după o lungă boală

Matteo Messina Denaro, „ultimul naș” al mafiei siciliene care a fost acuzat de orchestrarea unora dintre cele mai odioase crime comise de Cosa Nostra, a murit după o lungă boală, a informat presa italiană.

Agenția națională de știri ANSA a anunțat decesul în noaptea de duminică. Primarul L’Aquila, Pierluigi Biondi, a confirmat decesul lui Denaro la spital „în urma unei agravări a bolii sale”, scrie The Guardian.

Moartea sa „pune capăt unei povești de violență și sânge”, a spus Biondi, mulțumind personalului închisorii și spitalului pentru „profesionalismul și umanitatea” lor.

A fost „epilogul unei existențe trăite fără remușcări sau pocăință, un capitol dureros al istoriei recente a neamului nostru”.

În ianuarie, Denaro, în vârstă de 61 de ani, care stătea ascuns din 1993, a fost reținut într-o clinică privată din Palermo, unde a primit periodic tratament pentru o tumoare sub numele fals de Andrea Bonafede.

În august, el a fost mutat din închisoarea de maximă securitate din L’Aquila și internat la spitalul orașului San Salvatore, deoarece sănătatea sa s-a deteriorat și era „incompatibil” cu regimul dur de închisoare în care era ținut, a declarat avocatul său, Alessandro Cerella, a spus.

Cine a fost Matteo Messina Denaro

Poreclit Diabolik sau U Siccu (cel slab), Denaro s-a născut în Castelvetrano, Sicilia, în 1962.

A prosperat în afacerea de familie, construind un imperiu ilicit de miliarde de euro în sectoarele deșeurilor, energiei eoliene și retail.

În 2002, el a fost condamnat în lipsă la închisoare pe viață pentru că a ucis personal sau a ordonat uciderea a zeci de persoane.

În timp ce era în libertate, mafiotul, care a susținut cândva în mod infam: „Am umplut un cimitir, de unul singur”, se pare că și-a păstrat stilul de viață luxos, datorită mai multor bani care, potrivit procurorilor, includeau politicieni și oameni de afaceri. 

Era cunoscut pentru că purta costume scumpe, un Rolex și ochelari de soare Ray-Ban.

Ultimele știri
Citește și...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.