Ministrul Familiei, Gabriela Firea, a demisionat în urma scandalului legat de centrele pentru bătrâni din Voluntari

0
116

Gabriela Firea, ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, și-a dat demisia vineri, potrivit. Premierul Marcel Ciolacu i-a acceptat retragerea din funcție.

Firea ar fi fost chemată vineri la Guvern pentru o discuţie cu premierul Marcel Ciolacu.

Numele Gabrielei Firea a apărut în scandalul legat de centrele pentru bătrâni din Voluntari, care a scos la iveală condiţiile inumane în care erau ţinuţi beneficiarii. Conform unui document consultat de către G4Media, Ştefan Godei, inculpatul din dosarul azilelor din judeţul Ilfov, ar fi fost angajat de Gabriela Firea la cabinetul de senator în perioada ianuarie 2021 – februarie 2023.

Ştefan Godei, liderul şi coordonatorul grupului care a pus la cale afacerea cu azilele de bătrâni, de pe urma cărora a câştigat peste 3,7 milioane de lei, îşi cheltuia o parte din bani pe droguri, prostituate şi lăutari, potrivit procurorilor DIICOT. Într-o singură noapte, el a reuşit să cheltuiască 25.000 de lei pe astfel de distracţii, a relatat Digi 24.

Ministrul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse Gabriela Firea a precizat că Ştefan Godei, inculpatul din dosarul azilelor din judeţul Ilfov, nu a fost vreodată şoferul său. „Eu am acelaşi şofer de 16 – 17 ani, pe care îl cunosc toate instituţiile, toţi jurnaliştii, toată primăria, tot Parlamentul, etc.”, a explicat Firea.

Zeci de persoane i-au cerut joi seară, la protestul organizat de Declic şi Corupţia Ucide în Piaţa Victoriei din Capitală, demisia Gabrielei Firea din funcţia de ministru al Familiei, considerând că aceasta ştia despre neregulile din căminele pentru vârstnici.

Mesajul Gabrielei Firea

”Mi-a fost milă mereu de oamenii aflaţi în nevoie, am ajutat cât am putut pe oricine. Indiferent că am fost sau nu în funcţii publice. Cei care mă cunosc personal şi nu “de la televizor” ştiu asta. Se poate uita cineva în ochii mei să-mi spună că eu aş fi putut şti şi tolera cel mai mic rău faţă de cineva? Îmi pare rău pentru fiecare om în suferinţă. Inclusiv sau mai ales acum, de cei care nu au fost bine îngrijiţi şi protejaţi în căminele de seniori şi dizabilităţi”, scrie Gabriela Firea pe Facebook.

Ea arată că ”a fost prezentată nedrept în mass media din ultimele 10 zile ca un om prefăcut, cinic, surd la suferinţa celor din jur”.

”Martor este Dumnezeu şi martori sunt toţi cei care mă cunosc personal, atât pe mine, cât şi pe soţul meu, şi familia mea, că această imagine arătată publicului cu atâta înverşunare şi cheltuială nu este cea reală. Am fost zugrăviţi în chip negativ tocmai pentru că incomodez prin suma faptelor bune pe care le-am făcut şi prin conduita mea. Plătesc pentru vina de a fi avut încredere în oameni! Prietena şi colega mea Ligia m-a urmat peste tot, în drumul profesional. Am muncit împreună până la epuizare, până la boală. Am plătit amândouă cu afecţiuni grave stresul acumulat la televiziune, în politică, mai ales la primărie. Ea plăteşte, la rândul ei, tot pentru că a avut încredere în oameni. A vrut să ajute. Nu să facă bani, nu să facă rău. Pe unde a venit Ligia cu mine, la diferite job-uri, în ultimii ani, a venit şi acel bărbat acuzat, să o ajute pe ea, şi pe alţi colegi. Ca şofer, ca om bun la toate. L-a sprijinit la început să-şi facă o asociaţie, dar NU a activat în acele centre. Nu a ştiut că sunt nereguli! Cu atât mai puţin eu, NU am avut niciun fel de legături şi nu aş fi putut accepta ca unei persoane să i se întâmple ceva rău!! Când a apărut primul articol despre cămine, i-am încetat contractul la biroul parlamentar”, afirmă Firea.

”Se poate vedea clar din cele 600 de pagini ale referatului procurorilor, urmare a anchetei derulate timp de jumătate de an, că nici eu, nici soţul meu, nici sora mea – care a lucrat doar pentru Serviciul de copii – NU suntem implicaţi şi NU am avut cunoştinţă de ceea ce se întâmplă în aceste centre. Am fi reacţionat, cu certitudine, am fi apărat viaţa şi demnitatea acestor oameni! În aceste 10 zile de război total pentru demolarea mea şi mai puţin pentru aflarea adevărului, am observat că subit, ca la un semn sau o comandă, a existat un singur interes : să se arunce cât mai mult noroi spre mine, cât mai multe dezinformări, să se exercite presiune mediatică asupra mea şi a soţului meu, să fim puşi la stâlpul infamiei, cu un singur scop”, mai scrie ea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.