”Nu subestimați niciodată Rusia”, avertizează amiralul Rob Bauer, președintele comitetului militar al NATO

0
89

Adresându-se luni reporterilor, amiralul Rob Bauer, președintele comitetului militar al NATO, a declarat că, deși cea mai mare parte a forțelor terestre ale Rusiei luptă în Ucraina, el crede că forțele Kremlinului sunt încă o amenințare. 

„Suntem convinși că rușii se vor întări cu forțe proaspete”, a spus el. „Și, prin urmare, planurile sunt construite nu pe statutul real al armatei ruse, ci pe statutul armatei ruse înainte de a ataca Ucraina”, scrie Politico.

Rusia, a spus Bauer, „va învăța lecții din acest război”, iar NATO „va continua să o considere o amenințare serioasă”. Aceasta include forțele de pe mare, din aer și din spațiu, unde forțele ruse „sunt încă foarte, foarte capabile”, pe lângă capacitățile nucleare.

„Nu ar trebui să subestimăm niciodată rușii și capacitatea lor de a reveni, așa cum au arătat în istorie de câteva ori”, a adăugat el. 

Marțea și miercurea viitoare, liderii alianței occidentale se vor reuni la Vilnius, unde vor semna noile planuri militare regionale istorice și vor discuta despre cum să stimuleze investițiile în apărare pe măsură ce Rusia își continuă războiul în Ucraina. 

Vorbind despre noile planuri militare ale NATO, Bauer a subliniat modul în care summitul va marca începutul unui lung proces de implementare. 

„Trebuie să mergem și să ne facem munca – pentru a ajunge la un număr mai mare de forțe cu o pregătire mai mare, trebuie să cumpărăm capacitățile de care avem nevoie”, a spus el, „și asta va dura timp”.

Executarea planurilor variază de la mai multe recrutări până la asigurarea producerii suficiente de arme și muniții  împreună cu mai multe resurse dedicate apărării. 

„Avem nevoie de mai mulți bani, pentru a plăti pentru viitoarele achiziții”, a spus Bauer. În plus, noul model al NATO pentru forțele de înaltă pregătire va necesita „asigurarea că națiunile au un mecanism în vigoare pentru a crește numărul de oameni care sunt disponibili pentru forțele armate”. 

Întrebat despre statutul contraofensivei Ucrainei, amiralul a spus; „Este extrem de dificil, acest tip de operație”, a subliniat scaunul. „Cred că modul în care o fac este lăudabil”, a spus el, „și cred că sunt – din motive întemeiate – în unele locuri precauți”. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.