12.4 C
București
joi, aprilie 25, 2024

Paza de Coastă americană: O zonă de fragmente, descoperită în apropiere de Titanic, în timpul căutării submarinului turistic Titan

O zonă de fragmente a fost descoperită în timpul căutărilor realizate de către un vehicul submarin controlat la distanţă (ROV), în apropiere de Titanic, care participă la căutări internaţionale ale submersibilului turistic Titan, anunţă joi Paza de Coastă americană, relatează BBC News.

Experţi care participă la căutări evaluau aceste informaţii, care urmează să fie discutate într-oconferinţă de presă, la Boston, în nord-estul Statelor Unite în următoarele ore, anunţă pe Twitter Paza de Coastă americană.

Rezerva de oxigen a submersibilului, la bordul căruia se aflau cinci persoane, s-au terminat teoretic joi la ora 11.08 GMT (14.08, ora României).

Paza de Coastă anunţă că urmează să susţină o conferinţă de presă joi, la ora locală 15.00 (23.00, ora României).

Vehiculul submarin operat la distanţă (ROV) Horizon a găsit fragmentele respective, pe fundul mării, în apropiere de epava Titanicului.

Conferinţa de presă urmează să fie susţinută de către contraamiralul John Mauger, comandantul Primului District al Pazei de Coastă americane, şi căpitanul Jamie Frederick, coordonatorul intervenţiei Primului District al Pazei de Coastă americane.

Ultimele știri
Citește și...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.