Turiştii europeni fug în Mauritius pentru a scăpa de valurile de căldură și de războiul din Ucraina

0
140

Mauritius a avut un aflux mult mai mare de vizitatori din Europa care caută alternative la valurile de căldură din timpul verii și vor să se distanțeze de consecințele războiului din Ucraina, scrie Bloomberg.

Veniturile din turism pe insula din Oceanului Indian au crescut cu aproape 70%, până la 35,8 miliarde de rupii (779 de milioane de dolari) în primele cinci luni ale anului, comparativ cu aceeași perioadă din 2022, au arătat datele publicate de banca centrală săptămâna trecută. Se estimează că încasările vor crește cu 23%, până la 80 de miliarde de rupii (1,6 miliarde dolari) pentru întregul an, a declarat luna trecută Harvesh Seegolam, guvernatorul băncii centrale.

Plajele cu nisip alb din Mauritius sunt de mult timp o atracţie pentru turişti, în pofida faptului că se află la o distanţă de 9.600 de kilometri de Europa Occidentală, iar industria sa turistică a devenit şi mai competitivă odată cu deprecierea monedei locale în raport cu moneda euro. Chiar dacă numărul de vizitatori este în continuare sub nivelul de dinaintea pandemiei, turiştii au tendinţa de a petrece sejururi mai lungi şi a cheltui sume mai mari.

Datele publicate la începutul lunii de Agenţia naţională de statistică arată că sosirile de turişti au explodat cu 58%, până la 596.446 în prima jumătate a acestui an, comparativ cu perioada similară a anului trecut. Numărul vizitatorilor din Franţa a crescut cu 60%, iar a celor din Germania a urcat cu 36% în timp ce în cazul ruşilor aproape s-a dublat.

Anul acesta se anunţă a fi unul „excepţional” pentru New Mauritius Hotels Ltd., unul dintre cei mai mari operatori hotelieri, rezervările în avans arătând foarte bine, spune directorul general Stephane Poupinel de Valence. De asemenea, o serie de mari companii aeriene au introdus zboruri suplimentare spre Mauriţius, ceea ce a ajutat industria locală a ospitalităţii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.