Valul de căldură se extinde în toată ţara. Cod portocaliu de caniculă în 11 judeţe. Temperaturile urcă până la 41 de grade

0
66

Capitala şi alte 11 judeţe se vor afla, pe parcursul zilei de vineri, sub avertizare Cod portocaliu de caniculă şi disconfort termic accentuat iar temperaturile vor urca până la 41 de grade în jumătatea de sud a Olteniei şi a Munteniei.

Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie, alerta va afecta judeţele Ialomiţa, Călăraşi, Giurgiu, Teleorman, Olt, Dolj, Mehedinţi, Caraş-Severin, Timiş, Arad, Bihor şi Municipiul Bucureşti.

În zone din Crişana şi Banat se vor înregistra temperaturi maxime de 37 – 39 de grade. Valorile minime vor oscila între 19 şi 25 de grade.

De asemenea, vineri, valul de căldură se va extinde în toată ţara. Un Cod galben emis de ANM avertizează că va fi caniculă în toate zonele de câmpie şi de podiş. Disconfortul termic va fi ridicat, ITU va depăşi pragul critic de 80 de unităţi, iar temperaturile maxime se vor situa în general între 33 şi 37 de grade, în timp ce minimele se vor încadra între 17 şi 20 de grade.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.