Bacalaureat 2023. Subiecte la proba la alegere de la BAC 2023. Ce au de rezolvat candidații

0
118

Bacalatureatul continuă, miercuri, cu proba la alegere a profilului şi specializării, iar candidaţii au putut opta pentru una dintre cele zece discipline prevăzute în metodologie.

Balacaureatul continuă, miercuri, cu proba la alegere a profilului şi specializării.

Subiecte la Geografie

Potrivit subiectelor găsite, la primul subiect candidații au primit o hartă a Europei și mai multe întrebări pe baza acesteia.

La al doilea subiect au primit o hartă a României cu unități de relief.

Subiectul III este un grafic cu numărul de locuitori din mai multe țări din Uniunea Europeană. Ultima cerință de la Subiectul III are cerințe privind altitudinea unor munți.

Probe la algere BAC 2023

Potrivit Ministerului Educaţiei, se poate opta, în funcţie de filieră, profil şi specializare, pentru una din cele 10 discipline: Biologie, Chimie, Fizică, Economie, Filosofie, Geografie, Informatică, Logică, argumentare şi comunicare, Sociologie şi Psihologie. 

Luni a avut loc proba de Limba română, prezenţa depăşind 97% dintre cei înscrişi, iar marţi a fost susţinută proba obligatorie a profilului – Matematică sau Istorie. În cea de-a doua zi, prezenţa la exament a fost de peste 96%. 

Joi va avea loc proba de Limba si literatura maternă (pentru elevii de la toate filierele, profilurile şi specializările, care au urmat studiile liceale într-o limbă a minorităţilor naţionale).

Afişarea rezultatelor iniţiale (în centrele de examen şi online) va avea loc în data de 3 iulie (până la ora 12:00). Contestaţiile pot fi depuse/transmise în aceeaşi zi, în intervalul orar 12:00 – 18:00, inclusiv prin mijloace electronice.

Candidaţii care contestă rezultatul iniţial al evaluării trebuie să completeze, să semneze şi să depună/transmită prin mijloace electronice şi o declaraţie-tip în care se menţionează faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere.

Afişarea rezultatelor finale este programată în data de 7 iulie (în centrele de examen şi online).

Rezultatele sunt afişate prin anonimizarea numelui şi a prenumelui candidatului (coduri).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.