Greta Gerwig face istorie. ”Barbie” a înregistrat cel mai bun debut pentru un film regizat de o femeie

0
99

Greta Gerwig face istorie cu filmul Barbie care a câștigat în weekend aproximativ 377 de milioane de dolari în întreaga lume, cifre care face ca filmul să înregistreze cel mai bun debut pentru o peliculă regizată de o femeie, scrie The Guardian.

La box-office-ul nord-american – care combină SUA și Canada – Barbie a câștigat locul unu în topul vânzărilor, cu bilete de 155 de milioane de dolari din 4.243 de locații, depășind filmul Super Mario Bros și fiecare film Marvel lansat în acest an, devenind cea mai bună lansare a anului.

Fuziunea, alimentată de reţelele de socializare, dintre Barbie a lui Gerwig şi Oppenheimer al lui Christopher Nolan, sub numele de „Barbenheimer”, a readus spectatorii în sălile de cinema în număr record pentru a vedea ambele filme ca o dublă proiecţie. Oppenheimer a depăşit, de asemenea, aşteptările, obţinând încasări de 80,5 milioane de dolari în 3 610 cinematografe din SUA şi Canada, ceea ce îl face cel mai bun start al lui Nolan în afara filmului Batman şi unul dintre cele mai bune lansări de până acum pentru o dramă biografică clasificată R.

De asemenea, este pentru prima dată când un film a avut un debut cu peste 100 de milioane de dolari şi un alt film a avut un debut cu peste 80 de milioane de dolari în acelaşi weekend.

La nivel internaţional, Barbie a generat încasări de 182 de milioane de dolari din 69 de teritorii, alimentând un weekend global de 337 de milioane de dolari, în timp ce Oppenheimer a obţinut 93,7 milioane de dolari din 78 de teritorii, reuşind chiar să depăşească Barbie în India, pentru un total global de 174,2 milioane de dolari.

Barbenheimer a afectat vânzările de bilete pentru Mission: Impossible: Dead Reckoning Part I, care au scăzut cu 64% după un weekend de deschidere solid şi recenzii bune.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.