Grindină de mărimea unei mingi de tenis a rănit peste 100 de persoane în Italia | Video

0
97

Cel puțin 110 de persoane au fost rănite după ce miercuri noaptea a plouat cu grindină de mărimea unei mingi de tenis într-o regiune din nordul Italiei, scrie CNN.

În timpul unei furtuni puternice, grindină cu un diametru de până la 10 cm a lovit străzile din Veneto, potrivit președintelui regional Luca Zaia.

Serviciile de urgență au răspuns la peste 500 de solicitări de ajutor din cauza pagubelor materiale și a vătămărilor personale, a declarat protecția civilă regională Veneto.

Muncitorii au îndepărtat sticla de la ferestre sparte și au tăiat copaci și alte plante care au fost grav avariate în timpul furtunii.

Ferestrele caselor au fost sparte, iar copaci şi alte plante au fost distruşi de furtună.

Cele mai multe victime au răni cauzate de geamurile sparte. Un bărbat în vârstă de 53 de ani care era pe bicicletă a murit în timpul furtunii, după ce soţia sa, care mergea cu maşina în urma lui, a dat peste el, a relatat Sky24.

Europa a cunoscut schimbări dramatice ale vremii în acest an. Italia, Spania şi Grecia s-au confruntat cu o căldură necruţătoare timp de mai multe zile. Capitala italiană Roma a atins marţi un nou record de temperatură, de 41 de grade Celsius. Societatea Meteorologică Italiană a numit ultimul val de căldură Cerberus, după monstrul cu trei capete care apare în Infernul lui Dante ca paznic la porţile iadului. „Pământul are febră mare, iar Italia o simte pe propria piele”, a declarat Luca Mercalli, şeful Societăţii Meteorologice Italiene, pentru CNN.

În luna mai, unele părţi din regiunea Emilia Romagna din nordul Italiei au fost afectate de inundaţii mortale, care se produc „o dată la un secol”, peste 20 de râuri din regiune ieşind din matcă şi provocând o serie de alunecări de teren.

Pe măsură ce criza climatică provocată de om se accelerează, oamenii de ştiinţă sunt de părere că fenomenele meteorologice extreme vor deveni din ce în ce mai frecvente şi mai intense.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.