Moscova, după ce Chişinăului a expulzat 45 de membri ai ambasadei ruse: ”Astfel de paşi nu rămân fără răspuns”

0
74

Rusia a avertizat miercuri că va răspunde la decizia guvernului Republicii Moldova de a expulza 45 de membri ai ambasadei ruse, calificând măsura drept o nouă manifestare a „rusofobiei” şi a „politicii inamicale” faţă de Rusia, scrie TASS.

Decizia guvernului moldovean este „un nou pas al regimului de la Chişinău către distrugerea relaţiilor bilaterale” cu Rusia, a reacţionat purtătoarea de cuvânt a MAE rus, Maria Zaharova.

„Considerăm că este vorba despre acţiuni inamicale şi nefondate, care nu vor rămâne fără răspuns”, a adăugat ea.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al preşedintelui rus Vladimir Putin, Dmitri Peskov, a declarat că „rusofobia este acum încurajată în toate modurile posibil în (Republica) Moldova”. „Oamenii acolo (în Republica Moldova – n.red) nu prea sunt un teren fertil pentru astfel de lucruri. Din ce ştim noi, ei înclină cu greu spre astfel de manifestaţii de rusofobie. Dar leadership-ul în sine taie toate speranţele. Acesta este un lucru rău”, a remarcat Peskov.

„Din nefericire, Chişinăul conduce în mod deliberat relaţiile noastre către o condiţie foarte mizerabilă. Nu putem decât să ne exprimăm regretul în acest sens”, a completat el, avertizând de asemenea că va urma un răspuns din partea Moscovei după expulzarea membrilor personalului ambasadei ruse.

„Desigur, astfel de paşi nu rămân fără răspuns, conform regulilor diplomatice”, a indicat purtătorul de cuvânt al Kremlinului.

Acuzând că o „bună parte din prezenţa diplomatică a altei ţări (a Federaţiei Ruse – n.red) este îndreptată spre eforturile de destabilizare” a Republicii Moldova, ministrul de externe Nicu Popescu a anunţat anterior miercuri că 45 de membri ai personalului diplomatic şi tehnic din cadrul ambasadei ruse la Chişinău vor fi expulzaţi, cu termen limită 15 august, astfel încât personalul acestei misiuni diplomatice să fie la paritate cu cel al ambasadei Republicii Moldova la Moscova, adică 10 diplomaţi şi 15 membri ai personalului tehnic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.