O geantă Louis Vuitton „mai mică decât un grăunte de sare” s-a vândut cu peste 63.000 de dolari

0
180

O geantă minusculă care măsoară doar 657 pe 222 pe 700 microni (sau mai puțin de 0,7 centimetri lățime) s-a vândut miercuri la o licitație online cu peste 63.000 de dolari, scrie CNN.

Abia vizibilă pentru ochiul uman, geanta verde-gălbuie fluorescentă se bazează pe un design popular Louis Vuitton – deși este opera unui grup de artă din New York, nu eticheta brandului de lux în sine.

Numindu-și creația minusculă „Microscopic Handbag”, grupul MSCHF din Brooklyn susține că geanta este suficient de îngustă pentru a trece prin urechile unui ac și este mai mică decât un grăunte de sare de mare.

Obiectul a fost realizat folosind polimerizarea cu doi fotoni, o tehnologie de fabricație folosită pentru imprimarea 3D a pieselor din plastic la scară mică. A fost vândut alături de un microscop echipat cu un afișaj digital prin care geanta poate fi vizualizată.

O fotografie promoțională arată designul mai în detaliu, dezvăluind monograma semnăturii „LV” a lui Louis Vuitton. Geanta pare să se bazeze pe tote-ul OnTheGo al casei franceze, care în prezent se vinde cu amănuntul la un preț cuprins între 3.100 și 4.300 de dolari.

Vânzarea a fost găzduită de Joopiter, o casă de licitații online fondată de muzicianul, producătorul de discuri și designerul american Pharrell Williams. Deși Williams este în prezent directorul de creație pentru îmbrăcăminte pentru bărbați al Louis Vuitton, directorul de creație al MSCHF, Kevin Wiesner, a declarat anterior pentru New York Times că colectivul nu a cerut permisiunea lui sau a casei franceze de a folosi logo-ul sau designul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.