18.1 C
București
joi, aprilie 25, 2024

Rușii au lansat 19 drone şi 14 rachete în regiunea Odesa. Staţiunea balneară din oraș ”a fost distrusă” | Video

Rusia a atacat regiunea Odesa, situată în sudul Ucrainei, cu 19 drone şi 14 rachete, iar autorităţile anunţă luni pagube la infrastructura portuară şi la un depozit, relatează AFP.

Moscova ”a atacat regiunea Odesa cu drone ofensive şi două tipuri de rachetă”, a anunţat pe Telegram guvernatorul Oleg Kiper, care evocă mai multe ”atacuri”, inclusiv al unei ”infrastructuri portuare”.

”O (femeie) civilă a fost rănită de suflul unei expozii”, anunţă Oleg Kiper, care precizează că femeie a fost transportată la spital.

Potrivit armatei ucrainene, Rusia a lansat un atac cu 19 drone de tip Shahed, de fabricaţie iraniană, două rachete supersonice de tip Onyx şi alte 12 rachete de tip Kalibr.

Un submarin a fost mobilizat în atac, potrivit armatei ucrainene.

Toate dronele şi 11 rachete de tip Kalibr au fost doborâte de apărarea ucraineană, anunţă armata, care precizează că staţiunea balneară Odesa a suferit pagube importante.

Două dintre cele 11 rachete de tip Kalibr au fost distruse în regiunile Mîkolaiv (sud) şi Kirovograd (centru), iar ”marea majoritate” deasupra regiunii Odesa, anunţă armata.

Un proiect de tip Onyx a lovit un depozit de cereale ”gol” în portul Odesa, anunţă o purtătoare de cuvânt a armatei ucrainene, Natalia Gumeniuk.

Staţiunea balneară ”a fost de fapt distursă”, anunţă ea,

Armata ucraineană anunţă că depozite şi întreprinderi au fost avariate de căderea unor fragmente, la periferia oraşului.

Ultimele știri
Citește și...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.