Trupele ruse preiau din tacticile ISIS, transformă tancurile în mașini-bombă și le trimit către pozițiile inamice

0
136

În condițiile unei contraofensive ucrainene, trupele ruse experimentează o nouă și vicioasă tactică: transformarea vehiculelor blindate în mașini-bombă, scrie Insider.

Un videoclip recent arată un tanc învechit care ar fi fost burdușit cu explozibil în timp ce se îndrepta spre pozițiile ucrainene. O rachetă anti-tanc este trasă de trupele ucrainene iar impactul declanșează o explozie masivă, urmată de altele mai mici – se crede că în interiorul tancului erau tone explozibil. 

Tactica tancurilor kamikaze seamănă cu modul în care militanții ISIS au folosit mașini-bombă pentru a ataca convoaiele pentru a-și îngrozi inamicii, dar tactica este una unică, care vine în detrimentul utilizării tancurilor pentru strategii mai eficiente, cum ar fi învăluirea rapidă a inamicului cu putere de foc superioară.

Mark Hertling, un general în retragere, care a comandat armata SUA în Europa și acum este analist militar la CNN, a declarat pe Twitter: „Umplii un tanc cu explozibili, pui un voluntar să-l conducă, îl îndrepți spre inamic. Ce prost mod de a conduce operațiuni blindate de către ruși”.

Sâmbătă, trupele ruse au folosit un truc asemănător – au umplut un vehicul blindat ucrainean de luptă MT-LB capturat, cu cinci bombe și 3,5 tone de explozibil. Forța explozivă a acestui dispozitiv improvizat este masivă, dar eficiența este foarte scăzută.

„La aproximativ 300 de metri de inamic, șoferul trimis vehiculul spre inamic, iar ulterior a sărit în siguranță din el”, a spus un ofițer rus care a supravegheat operațiunea, potrivit unui raport al agenției de presă de stat rusă RIA Novosti ; rușii au susținut că operațiunea a ucis un număr „semnificativ” de ucraineni, o afirmație care nu a putut fi verificată în mod independent.

Un videoclip lansat de agenția de presă rusă TASS, deținută de stat, arată compartimentul unui vehicul plin cu o bombă și explozibili.

Videoclipurile cu exploziile vehiculelor filmate din pozițiile rusești arată mingi de foc uriașe în ceea ce, pentru ultranaționaliștii ruși, ar putea fi în esență pornografie de război – dar este mai greu de evaluat ce impact au aceste atacuri dramatice în linia frontului, în timp ce Ucraina își recucerește o parte din teritoriul său.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.