Senatorii americani avertizează Rusia: Veți fi în război cu NATO dacă folosiți arme nucleare în Ucraina

0
121

Rusia va fi „într-un război cu NATO” dacă va folosi o armă nucleară în Ucraina, a promis un senator american, scrie Sky News.

Republicanul Lindsey Graham a emis avertismentul alături de senatorul democrat Richard Blumenthal, la o conferință de presă comună.

Ei introduc o rezoluție în Congres, a spus Graham, care spune că dacă Rusia, Belarus sau un mandatar rus detonează un dispozitiv nuclear în interiorul Ucrainei pentru a opri contraofensiva sau pentru a încerca să încalce voința poporului ucrainean „un astfel de atac ar trebui considerat un atac asupra NATO”.

O astfel de detonare ar iradia o mare parte din Europa, inclusiv pe aliații NATO ai Americii, a spus el.

Graham a acuzat Rusia că „a comis crime de război pe steroizi”.

„Senatorul Blumenthal și cu mine dorim să anunțăm pe toți cei din acest congres că amenințarea cu utilizarea unui dispozitiv nuclear de către Rusia este reală și cea mai bună modalitate de a o descuraja este să le oferim claritate cu privire la ceea ce se întâmplă dacă vor face asta – ei vor intra într-un război cu NATO”.

El a adăugat, de asemenea, că aruncarea în aer a unei centrale nucleare pentru a crea haos „ar putea fi considerate, de asemenea un atac asupra NATO” – o referire clară la temerile persistente cu privire la un incident la instalația nucleară Zaporojie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.